top of page
Search
  • ntovasl

«Ασφάλιση Ζωής: To αντίδοτο στον COVID-19 και κάθε πανδημία»

Αγαπητοί φίλοι, πλέον γίνεται ευρέως γνωστό και κατανοητό ότι βιώνουμε μια υγειονομική κρίση η οποία θα αλλάξει πολλές συνήθειες μας και θα μας βάλει σε σκέψη για πολλά πράγματα που ίσως θεωρούσαμε και αυτονόητα.

Μένοντας σπίτι έχουμε χρόνο να σκεφτούμε και να επεξεργαστούμε καταστάσεις και πράγματα τα οποία η καθημερινότητα δεν μας άφηνε να το κάνουμε. Γινόμαστε πιο σοφοί, αναθεωρούμε σκέψεις και πράξεις όπως η πνευματική ξεκούραση, το διάβασμα, η ενασχόληση με την πνευματική μας υγεία, η καλύτερη και στενότερη επαφή με την οικογένεια και τα παιδιά μας.

Όσο και αν φαντάζουν κάποια πράγματα μαύρα, συντελούνται και κάποια άλλα θετικά. Άλλωστε πάντα εκεί που υπάρχει το σκοτάδι, υπάρχει και το φως. Ο πλανήτης γενικότερα έχει ηρεμήσει από το πιο αδηφάγο ον που είναι ο Άνθρωπος. Το διοξείδιο του άνθρακα μειώνεται δραματικά σε πολλές πόλεις του κόσμου. τα θαλάσσια νερά γίνονται πιο καθαρά ενώ στην Κίνα αναπνέουν φρέσκο αέρα μετά από δεκαετίες. Στη Βενετία τα νερά έχουν καθαρίσει τόσο που οι κύκνοι κολυμπούν σε αυτά αντί για γόνδολες.

Θα αναρωτηθεί όμως κάποιος : γιατί έπρεπε να πεθάνει – συνεχίσει να πεθαίνει τόσος κόσμος για να συμβούν όλα αυτά τα πράγματα. Εδώ, προς το παρόν δεν θα εισέλθουμε καθώς θα χρειαστούμε τόμους για να αναλύσουμε την αλαζονεία, αδηφαγία και την ακόρεστη δίψα του ανθρώπου να αλλάξει τον κόσμο χωρίς περιββαντολογικές ευαισθησίες ή ορθολογική σκέψη.

Μέσα από τις παραπάνω σκέψεις αναδύεται πόσο σημαντικός είναι και ο ρόλος του ασφαλιστικού σας συμβούλου όσον αφορά την κάλυψη κεφαλαίων για την ζωή και τις οικογένειες σας. Πόσο σημαντική είναι λοιπόν η Ασφάλεια Ζωής!!!Γιατί αυτή η υγειονομική κρίση αλλά και κάθε κρίση έχει ένα και μόνο ΑΝΤΙΔΟΤΟ που μπορεί να την αντιμετωπίσει. «Ένα θαύμα από χαρτί και μελάνι». Ένα Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο Ζωής ένα κομμάτι χαρτί με μια σταγόνα μελάνι.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό! Είναι ένα κομμάτι χαρτί που μου εγγυάται ότι αν η αποδοτικότητά μου ως εργαζομένου διακοπεί απότομα από οποιαδήποτε αιτία και ο θεός με πάρει στην αγκαλιά του, ο/η σύζυγός μου θα έχει εφ ’όρου ζωής άνεση, ασφάλεια, χρήματα και ότι αυτό από μόνο του αποτελεί ένα θαύμα που με καθησυχάζει απερίγραπτα

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό! Είναι ένα κομμάτι χαρτί που μου εγγυάται ότι αν δεν μπορώ να εργαστώ ξανά, θα έχω το δικαίωμα να ζω αξιοπρεπέστατα χωρίς πλέον να εργάζομαι. Ένα πραγματικό θαύμα που ο/η σύζυγος μου και εγώ θα αντιμετωπίσουμε με χαμόγελο και χωρίς φόβο τα γηρατειά μας, έχοντας εξασφαλίσει ένα εξαιρετικό εισόδημα.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό! Είναι ο πιο έξυπνος τρόπος που με κάνει να νοιώθω ότι εργάζομαι και για έναν υπέρτατο σκοπό, πέραν της διαβίωσης που παράλληλα είναι και δημιουργικός καθώς αξιολογώ εγώ την επαγγελματική μου αξία, σε συνεργασία με τον επαγγελματία ασφαλιστικό μου σύμβουλο και θέτω στόχους και πλάνο επίτευξης τους έως την συνταξιοδότηση (Ισόβια Ασφάλιση Ζωής).

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό! Γιατί πρόκειται για ένα μονομερές συμβόλαιο, ένα συμβόλαιο στο οποίο οι υποχρεώσεις βαρύνουν τη μία μόνο πλευρά. Τον μεγάλο χρηματοοικονομικό οργανισμό (Ασφαλιστική Εταιρεία) με τις συγκεκριμένες οικονομικές αποδόσεις, που εγώ έχω θέσει από ενάρξεως, χωρίς όμως εγώ να έχω καμία υποχρέωση, παρά μόνο την ευθύνη της τακτικής αποταμίευσης χρημάτων. Σε κάθε περίπτωση, το δικαίωμα διακοπής του συμβολαίου είναι δικό μου, αλλά το άλλο μέρος(Ασφαλιστική Εταιρεία) δεν μπορεί να αποσυρθεί ποτέ χωρίς τη συγκατάθεσή μου.

Όλοι οι παραπάνω λόγοι ή οποιοσδήποτε άλλος λόγος που ο καθένας μας κρίνει σημαντικό, περικλείουν την υπέρτατη πράξη αγάπης που οφείλουμε όλοι να έχουμε, όπως έλεγε η γιαγιά μου στο εικονοστάσι μας, για εμάς και τους οικείους μας!!

Ένα θαύμα λοιπόν που αποτυπώνεται σε ένα κομμάτι χαρτί και μελάνι. Πιστεύετε λοιπόν σε ένα κομμάτι χαρτί και μελάνι; Θα έπρεπε φίλοι μου.


*Ο Λεωνίδας Ντόβας είναι εξειδικευμένος Ασφαλιστικός Σύμβουλος Ζωής και Αποταμίευσης με MSc στην Διοίκηση Υπηρεσιών.

21 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page