top of page
Search
  • ntovasl

Ασφαλιστήριο Υγείας vs πανδημίες. Τι πραγματικά ισχύει;


Αγαπητοί φίλοι σε συνέχεια του άρθρου μας για τα οφέλη ενός ιδιωτικού προγράμματος Υγείας, στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας, επανερχόμαστε και υπερθεματίζουμε τη σημαντικότητα της ιδιωτικής ασφάλισης σε οποιονδήποτε τομέα η έκφανση της ζωής μας.


Πλέον βιώνουμε παγκοσμίως εξωπραγματικές καταστάσεις με έκτακτα μέτρα, πανικό στις κεφαλαιαγορές, απαγορεύσεις μετακινήσεων κτλ.. όπου άνθρωποι νοσούν και επιχειρήσεις κλείνουν αναγκαστικά με τον φόβο της εξάπλωσης του ιού με το ακρωνύμιο COVID-19 .

Εδώ, λοιπόν είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος μας στη συμβολή της σωστής ενημέρωσης σας για το πόσο σημαντική είναι πρόληψη, η ψυχραιμία και η επιλογή συνεργασίας με έναν επαγγελματία ασφαλιστικό σύμβουλο και μόνο. Γιατί αυτός ο επαγγελματίας θα σας ενημέρωνε υπεύθυνα για παράδειγμα ότι υπάρχει πρόγραμμα Υγείας, ισόβιο μάλιστα, που καλύπτει πανδημίες. Ναι καλά διαβάσατε, καλύπτεται 100% παγκοσμίως αν ένας άνθρωπος νοσήσει με ιό που έχει χαρακτηριστεί πανδημία και μπορεί να νοσηλευτεί οπουδήποτε στον κόσμο νιώθει σιγουριά ο ίδιος. Τώρα πλέον το γνωρίζετε. Επίσης, οι επιχειρηματίες μέσω ασφάλισης των επιχειρήσεων τους θα μπορούν να καλυφθούν για αναγκαστικό κλείσιμο της επιχείρησης από ανωτέρα βία όπως αυτό που βιώσαμε με το κλείσιμο ενός μεγάλου τουριστικού πρακτορείου με συνέπεια την οικονομική καταστροφή για πολλές επιχειρήσεις. Μέσω της ασφάλισης, όσοι και αν και εφόσον είχαν, θα αποζημιώνονταν για διαφυγόντα κέρδη ή απώλεια κερδών. Αυτό όμως θα μας απασχολήσει σε άλλο άρθρο μας. Τα ερωτήματα που μας βασανίζουν, όσον αφορά την Υγεία, όλες αυτές τις μέρες, όσοι έχουμε ιδιωτικά νοσοκομειακά προγράμματα, και όσοι δεν έχουν, είναι : Αν νοσήσω τι γίνεται; Μπορώ να νοσηλευθώ σε ιδιωτικό νοσοκομείο; Η ασφάλισή μου με καλύπτει; Aν χρειαστώ εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες κτλ..

Η απάντηση είναι ΝΑΙ αρκεί η ιδιωτική κλινική να πληροί τα στάνταρ που θέλει ο ΕΟΔΥ. Προσοχή, όχι να κάνω προληπτικά το τεστ για να δω αν έχω κορονοιο αλλά αν έχω προσβληθεί να νοσηλευτώ κανονικότατα σε ιδιωτική κλινική με όλα τα υπερ που θα έχει ο πελάτης. Κλασικό παράδειγμα ήταν ο ιός Η1Ν1 όπου πάρα πολλοί ασθενείς έκαναν χρήση του συμβολαίου Υγείας τους σε ιδιωτικές κλινικές για να θεραπευθούν και το πέτυχαν. Όμως δεν τελειώνουν όλα στην πανδημία που βιώνουμε λόγω Κορονοιου; Τα σύγχρονα προγράμματα Υγείας παρέχουν και πολλές άλλες σύγχρονες καλύψεις όπως την ρομποτική ιατρική, τις επεμβάσεις ημέρας χωρίς διανυκτέρευση, τις επεμβάσεις που δεν απαιτούν παραμονή στην κλινική και πάρα πολλά άλλα.

Όπως καταλαβαίνετε μέσα από τέτοιες δύσκολες καταστάσεις μπορούμε να βγούμε και πιο δυνατοί και πιο έξυπνοι και να ψάξουμε να βρούμε σοβαρούς επαγγελματίες να μας ενημερώσουν σωστά για τα οφέλη ενός ιδιωτικού προγράμματος υγείας. Έτσι, αν και εφόσον ενεργήσουμε προληπτικά, χωρίς να περιμένουμε νέες πανδημίες ή φυσικές καταστροφές για να ασφαλιστούμε, θα έχουμε πετύχει διάνα!!!



*Ο Λεωνίδας Ντόβας είναι εξειδικευμένος Ασφαλιστικός Σύμβουλος Ζωής και Αποταμίευσης με MSc στην Διοίκηση Υπηρεσιών καθώς και Ι.R.M.A SPECIALIST

16 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page