top of page
Search
  • ntovasl

ΚΑΡΟΝΟΙΟΠΑΡΟΞΥΣΜΟΣ : Εντοπισμός και λύση του

Updated: Jun 9, 2020


Αγαπητοί φίλοι,


Εδώ και μέρες βιώνουμε έναν κατακλυσμό πληροφόρησης ή παραπληροφόρησης λόγω του ιού που έρχεται ή ήρθε από την ανατολή και που προκαλεί κυρίως λοίμωξη του αναπνευστικού. Αλήθεια πόσο επικίνδυνος είναι ο νέος κορωνοϊός ; Όπως και με τις άλλες αναπνευστικές λοιμώξεις, μπορεί να προκαλέσει ήπια συμπτώματα, όπως καταρροή, πονόλαιμο, πυρετό και βήχα. Ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν σοβαρές εκδηλώσεις, όπως πνευμονία ή δυσκολία στην αναπνοή. Ηλικιωμένοι και άτομα με υποκείμενα νοσήματα (όπως σακχαρώδη διαβήτη και καρδιαγγειακά νοσήματα) είναι περισσότερο ευάλωτοι στην εμφάνιση αυτής της σοβαρής νόσου.

Δράττομαι αυτής της ευκαιρίας και του ντόρου που έχει δημιουργηθεί για να σημειώσω πόσο σημαντικό είναι η πρόληψη. Μία λέξη με τόσο μεγάλη σημασία ειδικότερα στον τομέα της Υγείας καθώς από αυτήν εξαρτάται και η άμεση ίαση του προβλήματος.

Ο Αϊνστάιν επέμενε σε μια παραδοχή που είναι ιδιαίτερα γνωστή ακόμα και στις μέρες μας.

“Δεν είναι ότι είμαι έξυπνος. Είναι που μένω με τα προβλήματα περισσότερο.”

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε την τάση να “ξεφορτωνόμαστε” κάθε πρόβλημα που προκύπτει το συντομότερο δυνατόν. Στην πράξη, εθελοτυφλούμε και είναι σαν να κάνουμε βουτιά στα βαθιά χωρίς να έχουμε ελέγξει πρωτίστως το βάθος. Το αποτέλεσμα μίας τέτοιας προσέγγισης είναι η επανάληψη παρελθοντικών λαθών.

Γνωρίζατε για παράδειγμα ότι σύμφωνα με έρευνα της Deloitte και της Eurostat τόσο το 2017 όσο και το 2019, το 35,5% της συνολικής ετήσιας δαπάνης υγείας στην Ελλάδα καλύπτεται από τους ασθενείς, το 59,1% από το κρατικό κοινωνικό σύστημα και το 3,7% από συμβόλαια ιδιωτικής ασφάλισης.

Εδώ λοιπόν πρέπει να τελειώσει ο μύθος ότι η ιδιωτική ασφάλιση δεν μπορεί να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε εξαιρετικά χαμηλού κόστους τιμές. Ο εντοπισμός του προβλήματος αφορά την σωστή νοοτροπία που πρέπει να έχουμε. Η αδυναμία κατανόησης του ρίσκου που αναλαμβάνουν οι Έλληνες που προτιμούν (35,5%) να πληρώνουν υπέρογκα ποσά στην υγεία τους, τελικά σε ιδιωτικές κλινικές ή στο εξωτερικό πρέπει να εξαλειφθεί. Η λύση του προβλήματος είναι η σωστή ενημέρωση από έναν επαγγελματία σύμβουλο υγείας, ο εντοπισμός των κινδύνων που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας άνθρωπος στη διάρκεια της ζωής του και η άμεση κάλυψη-επίλυση, μέσω της σωστής ασφάλισης (πρόληψης), αυτών των κινδύνων.

Έτσι, θα απολαμβάνουμε πάντα όλες τις ομορφιές της ζωής χωρίς άγχος και με θετική διάθεση.






4 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page